OPERA-onderzoek Radboudumc

Hoe verloopt het herstel bij gebruik van antidepressiva voor een depressie?

Doet u ook mee aan het OPERA onderzoek?

Bent u in de afgelopen 2 maanden gestart met sertraline (Zoloft®) of citalopram (Cipramil®) vanwege een depressie? Hoe verloopt het herstel bij gebruik van antidepressiva voor een depressie?

Aanmelden
www.opera-project.nl

OPERA-monitor onderzoek
• Bent u tussen de 18 en 76 jaar?
• Bent u in de afgelopen 2 maanden gestart met sertraline (Zoloft) of citalopram (Cipramil) vanwege een depressie?

Het doel van het OPERA-monitor onderzoek is om bij mensen die antidepressiva gebruiken vanwege hun depressie, nauwkeurig in kaart te brengen hoe het herstel gaat. Ook willen we onderzoeken hoe lang het duurt voordat iemand herstelt, en of er kenmerken zijn die bepalen of mensen beter of sneller herstellen. Hiermee kunnen we in de toekomst patiënten beter voorlichten over het gebruik van antidepressiva.

Hoe werkt het?
• Aanmelden via www.opera-project.nl
• Om de maand een online vragenlijst
• Telefonisch interview(s) van ongeveer 15 min.

Het invullen van de eerste drie vragenlijsten kost u ongeveer 30 minuten. Daarna duurt het invullen ongeveer 10-20 minuten. Deelname duurt tussen de 4 en 18 maanden.

Vervolg onderzoek
Mogelijk wordt u na uw deelname aan het OPERA-monitor onderzoek benaderd voor een vervolgonderzoek over het afbouwen van antidepressiva. U beslist zelf of u mee wilt doen. Ook als u heeft besloten om mee te doen, mag u altijd stoppen met het onderzoek.

Meer informatie Vraag uw arts of neem contact op met het onderzoeksteam via opera.elg@radboudumc.nl of 024-3655301 / 024-3837865